a hand in front of a Christmas tree holding a gifthand offering giftHoly Family figurines

Flera olika skäl har lagts fram för Varför vi firar jul. Ett av de vanligare orsakerna är att datumet den 25 december sammanfaller med vintersolståndet. Den här dagen är solnedgången i Jerusalem på sin lägsta punkt, och det är inte förrän den 25 december som den börjar uppstigningen. Denna astronomiska händelse markerade för många kulturer, inklusive tidiga kristna, en tid av hopp och förnyelse. För kristna föddes Jesus vid denna tid för att ge nytt liv och hopp för hela mänskligheten.

En introduktion

Semestern är en tid att ge, och julen är det mest populära evenemanget för människor att delta i. Men vad många glömmer bort denna vackra firande eftersom den har sina rötter i den antika romerska hedniska festivalen Saturnalia, som skulle firas den 17 december 17 december varje år. Traditionen med att utbyta gåvor kan ha anpassats från Mithraism, en annan mysteriumreligion som involverade att offra djur och dela sitt kött med vänner och familj. Kristendomen själv kunde ha påverkat hur vi utbyter gåvor idag genom Jesu berättelse om de kloka män som följde en stjärna för att få honom färdigheter. Magi var hebreiska astrologer som kom från Persien. Som ni kanske vet var perserna starkt påverkade av den zoroastriska religionen, som inkluderade alla slags saker vi känner igen idag i moderna jultraditioner. Detta inkluderar att bära rött och grönt för att symbolisera gott respektive ont, och "julgranar" som bara var ett sätt att dyrka solen.

Vanliga frågor ställs om jul

Händer som håller en liten gåva täckt av röd omslag

Vad är meningen med julen?

Julen är en kristen festival som firar Jesu Kristi födelse. Datumet är inte, specifikt men julen faller traditionellt mellan 20 december och 31 december på den västra (gregorianska) kalendern. De flesta firar det på ett eller annat sätt. För kristna, särskilt katoliker - betyder jul att gå tillbaka till grunderna i tron ​​och komma ihåg att Jesus föddes in i en värld som behövde fred, tolerans, förlåtelse och kärlek - det är också en möjlighet att reflektera över de uppoffringar han gjorde för våra familjer och oss.

Varför firar vi jul?

Det här är en bra fråga. Det korta svaret är att kristna firar Jesu födelse, som bodde i Palestina (i det som nu kallas Israel och de palestinska territorierna) för mer än 2000 år sedan.

Hur är Jesus relevant idag?

Historien om Jesus är en kraftfull, där han lär att kärleken segrar övermannas och våld varje gång - att det inte spelar någon roll vem du är eller vad du har gjort, om du ber om Guds förlåtelse, kommer han att förlåta dig, Och du kommer att bli räddad.

Är julen en religiös festival?

Julen är inte bara för kristna utan alla, ja det handlar om andlighet, utan mer än så - det handlar om fred, förlåtelse, tolerans och kärlek: de saker som vi alla behöver tänka på i dessa tider med konflikt runt om i världen.

Hur fick vi 25 december som juldag?

Holy Family -figurer
Bibeln nämner inte specifikt födelsedatumet för Jesus. Det hänvisar emellertid till hans korsfästelse som händer på våren och säger att han föddes runt tiden för en judisk festival som heter "Passover". Eftersom påsk alltid har firats i mars eller april, och det hade inte funnits någon anledning för Jesus att födas tidigare än så, är det troligt att om han föddes alls, så måste det datum vi känner som den 25 december ha varit när det hände.

När erkände den kristna kyrkan december som Jesu födelsedag?

Kristna har alltid gjort det ville fira jul På det faktiska datumet för Kristi födelse men hade ingen aning om det kan vara. De visste att det måste ha varit på våren i hundratals år och så firade det vid påsktid. Det finns emellertid fortfarande en liten kristen grupp som kallas "kvartodecimanerna" som tror att de är de trogna anhängare av Jesus och firar den den 25 december. De blev utkommunicerade från sina kyrkor för denna tro under fjärde århundradet men har överlevt.

Vad betydde julen för Jesus?

För kristna som jag själv som tror att Jesus var Gud själv i mänsklig form, representerar hans födelse en vändpunkt i historien. Eftersom det var första gången hade Gud någonsin kunnat gå in i mänskligt liv och uppleva hur det är att vara en av oss.
Celebrate christmas