10 Fun Facts About Star Trek10 Fun Facts About Star Trek

Star Trek har varit en kultklassisk favorit Sedan premiären 1966, med den ursprungliga serien som sändes 79 avsnitt under tre säsonger. Människor och tittare betraktade det som en av de mest utmärkta science fiction -serien genom tiderna. Den första spinoff var "Star Trek: The Animated Series", som sändes 21 avsnitt 1973-1974. Nästa var "Star Trek: The Next Generation" (1987-1994), följt av "Star Trek: Deep Space Nine" (1993-1999) och "Star Trek: Voyager" (1995-2001).

Varför det fortfarande är populärt idag

Livet på Starship Enterprise är en ständig utforskning och äventyr, femårsuppdrag till okartade planeter, nya civilisationer och djärvare än någon människa någonsin har gjort. Fans säger att även om Star Trek har haft sin del av lustiga avsnitt, har det också att göra med allvarliga teman som krig. Till skillnad från shower som Gilligan's Island eller Brady Bunch, som kan ses när som helst, men kräver lite hjärnkraft på sina tittare, kräver Star Trek att en tittare är uppmärksam. Detta beror på att varje avsnitt innehöll en moralisk och etisk quandary mogen för diskussion följt av en tillgänglig twist - ett som vanligtvis fick fans att tänka, "Vad skulle jag ha gjort?" Således var detta en show som krävde tankar och uppmärksamhet från tittarna och erbjöd tankeväckande insikter i det mänskliga tillståndet.

Star Treks globala räckvidd

Ingen kan överdriva effekterna av Star Trek. Trots att han var i produktion i bara tre år och endast omfattade 79 avsnitt, har Star Trek haft en så anmärkningsvärd effekt på vår kultur att den har satt sitt märke på allt, från hur vi pratar med Envision -rymdresor. Fans och politiker berömde Star Trek på grund av dess engagemang för humanistiska ideal. Faktum är att Time Magazine 2005 utsågs till kapten James Tiberius Kirk nummer 4 i sin lista med 100 mest inflytelserika människor på seklet.

Roliga fakta om Star Trek

Faktum nr 1 Visste du att en slumpmässig process bestämde rollen av Star Trek? När Gene Roddenberry började begränsa på sin form, samlade han artister som aldrig hade arbetat med varandra tidigare. Han trodde att detta skulle göra dem mindre bekanta med skådespelare och hålla sina föreställningar fräscha.
Faktum nr 2 Du kanske inte vet detta, men den ursprungliga serien fick namnet på grund av en kvist i tv -schemaläggningen. Folk trodde att Roger Cormans studio gav showen så lågkvalitativa uppsättningar och rekvisita; Det fanns tillfällen då Roddenberry skulle behöva be sina skådespelare att gå tillbaka eftersom de inte kunde ses. Det gick inte att få något svar från Corman, han skrev så småningom en anteckning om att de sköt Star Trek och namnet fastnat.
Fakta nr 3 Om du är intresserad av visuella effekter kan du hitta detta faktum intressant: ursprungligen, visuella effekter designer Douglas Trumbull avsåg att skapa minnesvärda bilder med rörelsekontrollerade kameror. Men denna idé skrotades på grund av budgetnedskärningar, och effekten är troligen den första som någonsin gjorts med en dator.
Fakta nr 4 I ett tv-landskap med skingriga sitcom-hustrur var Star Trek bland de få showen som innehöll en intelligent och kompetent kvinnlig karaktär-i själva verket innehöll den ursprungliga serien till och med en kvinna som sin andra befälhavare.
Fakta 5 Gen Roddenberry Var inte den enda som hoppades kunna dra nytta av Star Treks framgång. 1966 avbröt de den ursprungliga serien på grund av låga betyg och fanned reaktioner. Lyckligtvis övertygade en oväntad brevskrivningskampanj NBC-chefer att hålla showen igång, och den fortsatte i tre säsonger. Det är intressant att notera att kapten Kirk och hans besättning inte var de enda som reser över rymden. Gene Roddenberrys aska lanserades i yttre rymden för bara några år sedan.
Fakta 6 Förutom ett avsnitt med titeln "Space Seed" handlade den ursprungliga serien om att utforska nya världar och träffa olika kulturer. Emellertid är avsnittet "Space Seed" anmärkningsvärt för att presentera det första utseendet på en bekant medlem av Star Treks stödjande roll. I det här avsnittet introducerades vi för Khan Noonian Singh, en fiende som senare skulle dyka upp i båda vrede av Khan och sökandet efter Spock.
Fakta nr 7 Du kanske inte vet detta, men den ursprungliga seriens författares avsedda inledningsvis för att göra företagets besättningsmedlemmar helt androgyna. Produktionerna tappade emellertid idén på grund av tidsbegränsningar, och Leonard Nimoy (som spelade Spock) fruktade att förlora sin fanbas om de hade gått med denna strategi.
Fakta 8 Enligt Roddenberry, Star Trek - var den ursprungliga serien tänkt att ha haft en mycket mörkare ton. Producenten ansåg dock att publiken inte var särskilt nöjda med budskapet om hopp och optimism som han lagt fram i sitt arbete. Istället hävdade han att de flesta fans föredrog Star Trek för att vara en aggressiv show som spelade en besättning på ett militaristiskt utforskningsuppdrag.
Fakta nr 9 Det som började som en enkel "rutinmässig" check-up under den ursprungliga seriens pilotavsnitt blev så småningom mer olycksbådande. När producenterna tittade om bilder från den första delen, märkte de att William Shatner (som spelade kapten Kirk) inte utförde sina linjer med passion eller energi. Istället verkade det för dem att han inte ens var uppmärksam.
Fakta 10 Gene Roddenberrys kärlek till science -fiction var tydlig i hans tidigaste tv -arbete: han skrev för sådana klassiska TV -program som Captain Video och hans videorangers, Tom Corbett - Space Cadet och löjtnanten. Så småningom skulle Gene lämna TV -världen för att tjäna som officer i Army Air Corps. Det var under denna tid som han skrev sin första science-fiction-berättelse med titeln "The Enemy Within". Så småningom skulle William Shatner gå med i showen - efter att ha tidigare spelat i andra gen Roddenberry -projekt som löjtnanten och ett par avsnitt av Have Gun - kommer att resa.
10 factsStar trek